Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Три професионални ансамбъла със съвместен концерт в Разград

Красив и зрелищен подарък са подготвили артистите от Капанския ансамбъл за почитателите си в Разград в навечерието на един от най-големите християнски празници.

В концерта-спектакъла „Фолклорен Великден“ в залата на Общинския културен център тази вечер от 19.00 ч. заедно с капанци ще бъдат и колегите им професионалните ансамбли в Пазарджик и Сливен – общо над 140 певци, музиканти и танцьори, съобщи на пресконференция директорът на ансамбъла Светослав Стойчев.

Общият проект на трите състава, част от 14-те професионални ансамбъла в страната, започна преди повече от осем месеца. Разградчани ще са първите,  които ще се насладят в продължение на час и 40 минути на фолклорните традиции от различни етнографски области в страната. Концертът ще открият домакините: ще представят две емблематични ансамблови произведения в репертоара си – „Пролетни песни и танци“ и „Разградски песни и танци“. И още: богат музикален блок с фолклорни образци от капанския етнорегион.

След това на сцената ще се качат артистите от Ансамбъла за народни песни и танци „Пазарджик“, които ще представят  фолклорното богатство на слънчева и китна Тракия. А и в репертоара на Ансамбъла за народни песни и танци „Сливен“ има песни и танци от фолклорното наследство на сливенския регион, както и от всички региони на страната. На финала пред публиката ще бъдат заедно трите състава. Билети за спектакъла се продават на касата на Общинския културен център.

Източник: Начало – E-razgrad

Подобни публикации

Back to top button