Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаПрепоръчани

Кметът Добрин Добрев: Равносметката за 2023 г. е по-скоро положителна

На традиционна пресконференция в края на годината Кметът Добрин Добрев, председателят на Общинския съвет Галина Георгиева-Маринова, заместник-кметовете Полина Иванова и Хабибе Расим и секретарят на Община Разград Нели Добрева направиха пред местните медии равносметка на отминаващата 2023 г. и представиха част от приоритетите на местната управа за 2024 г.
Г-н Добрев припомни, че въпреки спиралата от избори, късно приетият държавен бюджет и международната обстановка равносметката за Община Разград за 2023 г. е по-скоро положителна, тъй като бяха съхранени и функционират всички системи на обществения живот, бяха реализирани и очаквани от жителите на града проекти и инициативи. През нея започна пълноценното използване на спортна зала „Абритус“, асфалтирани бяха алеите на Градския парк, изградени или обновени детски площадки, нов стрийт фитнес, ремонти на уличната мрежа – в западната част на жк „Орел“, както и ул. „Ивайло“, по която, когато времето позволи, предстои довършване на тротоарите и полагане на последен пласт асфалт. През годината започна и подмяната на водопроводи в Доброшката махала, като през октомври бе подписано споразумение и за вторите 50% финансови средства от проекта. Кметът Добрин Добрев заяви, че през отминаващата година в Община Разград са подготвени проекти за десетки милиони левове.
2024 г. ще е година на предизвикателството да бъдат защитени европейските средства – каза още Кметът.
Той допълни, че са защитени 3 от 4 проекта на Община Разград по Плана за възстановяване и развитие. Те са за цялостен ремонт на Средношколското общежитие, за въвеждане на енергоефективни мерки в сградата на Община Разград, изграждане на Младежки център. Община Разград изготви и Концепция за интегрирани териториални инвестиции, свързана с корекция и облагородяване поречието на река Бели Лом. Внесено бе искане за отпускане от държавата на 1 милион лева за проектиране на реконструкцията на Градската пречиствателна станция, ще се настоява за целогодишен мониторинг на качеството на въздуха. Усилия ще се насочат и към разширяване на Бизнесзона „Перистър“, към подобряване на спортната инфраструктура като в този приоритет на първо място е ремонтът на Градския колодрум в посока да може да се използва за повече от един спорт.
Кметът Добрин Добрев обяви и част от приоритетите си за мандата 2023-2027 г. Сред тях е подобряване на уличната инфраструктура в населените места, транспортната схема в общината, подобряване на обществения ред, контрол на спазването на общинските наредби, поддръжка на кварталите и други.
В отговор на журналистически въпрос Кметът Добрин Добрев заяви, че не се бърза при подбора на членовете на екипа му и това не е идея фикс, а водещо е експертното начало, за да се изпълняват отговорно и ефективно предвидените приоритети.
Г-н Добрев пожела весело посрещане на празниците на представителите на медиите и успешна Нова година. Подари им рекламните материали на Община Разград за 2024 г.

Инфо Разград

Подобни публикации

Back to top button