Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

С нови елементи в празничната украса Разград посреща Великден

С нови елементи в празничната украса Разград посреща светлия християнски празник Великден. В централната градска част на града вече са поставени великденски декоративни фигури – шарени яйца, пиленца, зайчета, видя репортер на БТА. От общинската администрация съобщиха, че новост тази година е оформеният кът за снимки в градинката с Часовниковата кула, срещу пешеходната пътека от съда към площад „Независимост“. Фигури на новоизлюпено пиленце и великденско зайче са поставени около пъстроцветния надпис „Честит Великден“. Сред пролетните цветя в градинката пък са подредени шарени декоративни яйца от стиропор, които в предходни години бяха боядисвани на традиционното празнично събитие на Велики четвъртък, организирано от Община Разград. Част от тези яйца ще красят също кръговото кръстовище и други места в централната градска част.

Още три големи великденски яйца ще станат част от украсата на града на 13 април. Тогава ще се проведе традиционното боядисване на яйца на площада пред Общинския културен център, организирано от Община Разград, Центъра за работа с деца (ЦРД) и Общинското предприятие “Паркстрой“. Яйцата ще бъдат боядисани от малките художници от Школата по изобразително изкуство в ЦРД с ръководител Цветомира Петрова, но ако и други деца изявят желание, ще получат тази възможност. Докато малките художници рисуват, великденски поздрав към жителите на Разград ще отправят възпитаници на Адриан Маджаров от школата по изкуства Enjoy Music & Art School, посочиха от общинската администрация.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button