Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Столетница от кубратското село Тертер даде своя вот с надеждата в България животът да стане по-добър

Столетницата Радка Делева не пропусна да гласува и на тези избори. Подкрепяна от кметския наместник на селото Николай Иванов и от познати тя отиде да упражни вота си, съобщи за БТА самият Иванов. По думите на кметския наместник след като пуснала хартиена бюлетина баба Радка споделила, че е гласувала с надеждата в България животът да стане по-добър и по-лек. Тя е призовала политиците и хората да не се делят и да не се карат. Присъстващите в изборното помещение са пожелали на столетницата най-вече здраве и спокойни старини.

„След гласуването баба Радка пожела да остане да поседи малко на пейката пред дома си, за да разговаря и обсъди със съседи случващото се в селото и в страната“, каза още кметският наместник. Той припомни, че тя е родена през септември 1922 г. в село Черна, област Тулча, в Румъния. На 18 години се преселва заедно с другите си осем сестри и братя в Тертер, след подписания в град Крайова договор между Царство България и Кралство Румъния. По думите на Иванов за възрастта си баба Радка е в много добро здраве. За нея се грижи дъщеря й.

В село Тертер живеят над 120 човека – предимно възрастни хора. По думите на кметския наместник проблемите в кубратско село са идентични като в останалите малки населени места в страната.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button