Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаПрепоръчани

Изборният ден в област Разград приключи с избирателна активност от 33,24 процента

Изборният ден в област Разград приключи с избирателна активност от 33,24 процента, съобщиха от областната администрация. Правото си на вот са упражнили 43 721 гласоподаватели. За сравнение изборният ден през октомври миналата година приключи с избирателна активност от 32,26 на сто. До урните тогава отидоха 42 724 избиратели от общо имащите право на глас 132 454 жители на областта.

Най-висока на днешните избори е активността в община Лозница, където делът на гласувалите е 40,23 на сто. Най-нисък е процентът на упражнилите правото си на глас в община Разград. Там до урните са отишли 29,90 на сто от избирателите. В община Исперих активността е 34,39 на сто. Правото си на глас в община Кубрат са дали 33,79 процента от избирателите. Изборният ден в община Завет приключи с активност от 33,86 процента. В община Самуил вота си упражниха 40,18 на сто от гласоподавателите, а в община Цар Калоян бюлетина пуснаха 31,39 процента от имащите право на вот. Броят на избирателите в област Разград е 131 548. Те имаха право да упражнят гласа си в разкритите 227 секционни комисии.

За БТА председателят на Районната избирателна комисия Жоро Чобанов каза, че изборният ден е протекъл сравнително спокойно, без съществени нарушения. Получени са шест жалби и сигнали за нарушения, като повечето от тях са оставени без уважение.

От Областната дирекция на МВР в Разград съобщиха, че през изборния в полицията са постъпилите осем сигнала за изборни нарушения. Всички са отработени и материалите са изпратени по компетентност в прокуратурата.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button