Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

150 са участниците в Националния конкурс за хумор и сатира в Кубрат

Завърши приемането на творби за 16-ия Национален конкурс за хумор и сатира в Кубрат. Материали тази година изпратиха 150 творци от България, Турция, Сърбия, Северна Македония и Беларус. След годините на пандемия, когато участниците разбираемо бяха по-малко, сега те са както преди нея. 124 са изпратили литературни творби, а 26 – карикатури. Сред творците са и 11 души от Разградска област – по четирима от Кубрат и Разград и трима от Исперих. От Турция е изпратил материали и неизменният участник Кяшиф Юмер от Истанбул, който е бивш жител на Кубрат.

Очаква се в дните на конкурса да бъдат открити и две карикатурни изложби. Едната е на Евгени Начев от Перник и обща – на участници в конкурса. Ще има и специални награди – на името на покойния разградски художник Велко Велков, осигурена от сина му Владислав Велков, на името на покойния поет и журналист Дулинко Дулев, осигурена от главния редактор на вестник „Екип 7“ Митко Ханчев, на БНР – редакция „Хумор и сатира“ и на Конфедерацията на българските писатели. Ще има и специален вестник с наградените творби и автори и с произведения на местни и други творци. По традиция получените творби ще оценява жури с председател Весел Цанков – отговорен редактор в редакция „Хумор и сатира“ към БНР и членове – Митко Новков /БНР/ и Алла и Чавдар Георгиеви /миналогодишни победители в раздел „Карикатура“/. Резултатите ще бъдат обявени на 29 април от 17.00 часа в ритуалната зала на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1891“, когато ще бъдат наградени и победителите в националния конкурс. Всички материали вече са изпратени и са на разположение на журито за оценяване.

Светломир КИРОВ

Източник: Вестник “Екип 7”

Подобни публикации

Back to top button