Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Районен съд-Разград и МКБППМН стартираха съвместната инициатива „Дни на отворените врати“ на тема „Законът и детето“

Районен съд – Разград и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните стартираха съвместна инициатива „Дни на отворените врати”. В рамките на почти три седмици в съдебна зала ще се проведат беседи с ученици от четири основни и четири средни училища от град Разград на тема „Законът и детето“.

Целта на инициативата е да се съдейства за повишаване на правната и институционална информираност и култура на подрастващите. Съдии и специалисти от Местната комисия ще представят пред младите хора възпитателните мерки и санкциите в отговор на извършени противообществени прояви и престъпления, структурата и функциите на правораздавателната система. Ще отговарят и на възникнали въпроси.

Възможността първи да се докоснат до интересните знания и впечатления имаха учениците от Vб клас на ОУ „В.Левски” с ръководител Павлина Иванова и от VIIб клас на ОУ „Н.Икономов”, с ръководител Нели Червенска.

В инициативата, която ще продължи до 5 май, ще се включат общо 23 паралелки и групи.

Източник: Новини Разград, Исперих, Кубрат и областта

Подобни публикации

Back to top button