Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниТОП новини

Откриха екологичен форум „Защитени територии в България“

В Разград бе открит екологичният форум „Защитени територии в България“, който се организира за осма поредна година от ЦПЛР – Център за ученическо техническо и научно творчество.

Зам.-кметът на Разград Хабибе Расим поздрави организаторите за инициативата и участниците за интереса, проявен от тях, по актуалните теми, свързани с опазването на околната среда. Тя призова младите хора да продължат да бъдат ангажирани с екологичните въпроси, за да съумеем заедно да опазим природата в общия ни дом – Планетата Земя.

Форумът бе посветен на 22 април – Международния ден на Земята. В него с презентации се включиха 32-ма участници от 15 образователни институции. Освен от учебни заведения в областния град участваха и ученици от V до XII клас от училища от: Исперих, Кубрат, Цар Калоян, Раковски, Подайва, Лудогорци и Юпер.

Форумът няма състезателен характер, всички участници и техните ръководители получават грамоти и предметни награда – уточни директорът на ЦПЛР ЦУТНТ Цветанка Русева. В презентациите си тийнейджърите представиха интересни факти за защитените територии в България, те са над 1000 на брой и заемат повече от 5% от територията на страната.

Всички получени презентации ще бъдат качени на фейсбук страницата на организаторите във видеоформат.

Източник: Вестник “Екип 7”

Подобни публикации

Back to top button