Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани

Близо 400 са започналите работа безработни в Разградско през март

Близо 400 са започналите работа безработни в Разградско през март. Броят им е с 19,2 процента повече в сравнение с февруари, съобщиха от Регионалната служба по заетостта. Най-голям е делът на намерилите препитание в селското, горското и рибното стопанство, преработващата промишленост, хуманното здравеопазване и социалната работа, търговията и държавното управление. Повече от 94 на сто от са устроени в реалната икономика, а на субсидирани работни места са назначени 21 безработни от рисковите групи, посочват от дирекцията.

Равнището на регистрирана безработица през третия месец на годината в област Разград е 10 процента. Традиционно най-високо е то в община Самуил – 27,1 на сто и най-ниско в Разград – 4,7 процента. Регистрираните  безработни в трите бюра по труда от област Разград в края на отчетния месец са 4098, като спрямо февруари броят им е с 84 по-малко.

През месеца заявените работни места на първичния пазар на труда в региона са 247. Най-търсените от бизнеса професии през месеца са персонал, полагащ грижи за хората; водачи на МПС; персонал, зает в сферата на персоналните услуги; работници в добивната и преработваща промишленост, строителството и транспорта, допълват от Регионалната служба по заетостта.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button