Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Одобриха проект на Община Разград за близо 6 милиона за енергоспестяващи мерки в общежитието

Проект на Община Разград е след 24-те предложения, одобрени след приключване на оценката по процедура чрез подбор на предложения за изпълнение на инвестиции с per. № BG-RRP-1.011 „Ремонт и рехабилитация на общежития в системата на училищното образование”, финансирана по стълб 1 „Иновативна България“, Компонент 1 „Образование и умения“, Инвестиция 2 (C1.I2) „Модернизация на образователна инфраструктура” от Националния план за възстановяване и устойчивост. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Проектът на местната управа е озаглавен „Улесняване на достъпа до качествено образование и обучение чрез подобряване на условията за пребиваване в ЦПЛР Ученическо общежитие Разград“. Дейностите, предвидени по него, са свързани с изпълнението на мерки за енергийна ефективност в сградата на общежитието, в т.ч. полагане на топлоизолация по фасадите, в подпокривното пространство и по еркери, подмяна на котли и частична подмяна на отоплителна инсталация, инсталиране на слънчеви колектори за топла вода и на фотоволтаична централа за собствени нужди. Планират се и дейности за подобряване на достъпа на лицата с увреждания до и вътре в сградата, подмяна на 2 бр. асансьори, частичен ремонт на електроинсталация и изпълнение на мерки по пожарна безопасност, ремонт и преустройство на вътрешни пространства, както и доставка на оборудване и обзавеждане.

Източник: Разград 24/7

Подобни публикации

Back to top button