Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Спорт
Популярно

120 момчета спориха за отличията на турнира по борба “Лютфи Ахмедов” в Разград

120 момчета спориха за отличията на Международния турнир по свободна борба „Лютфи Ахмедов“ в Разград. В надпреварата се включиха отбори от България, Молдова, Северна Македония, както и два тима от турските градове Бурса и Едирне. Срещите се проведоха в зала „Абритус“.

Председателят на Общинския съвет в Разград Стоян Ненчев приветства от името на ръководството на общината организатори, участници, треньори и гости на спортната проява.

„Радваме се, че турнирът се провежда в обновената зала „Абритус“. Това е доказателство колко много в Разград и в Лудогорието се цени борбата като традиционен спорт, в който имаме големи  успехи“, каза Ненчев.

Той пожела на всички успех, като отбеляза, че в спорта има победители и победени, но спорта е освен победа и борба като основа на човешкия живот.

Сред гостите на XXVI – то поред издание на спортната надпревара бяха олимпийският шампион по борба Хасан Исаев и синът на Лютфи Ахмедов, Шукри Ахмедов. Али Паръшмолла поднесе поздравление от името на председателя на Българската федерация по борба Христо Маринов към доайена на разградската борба и заслужил треньор Юмер Фикриев по повод неговия 90-годишен юбилей. Спортен клуб „Лютфи Ахмедов“ награди именития спортен деятел с плакет по случай юбилея му и заслугите му към Лудогорската борба. Плакети за приноса и развитието на Лудогорската борба бяха връчени и на други видни общественици и спортни деятели.

Състезанието е в памет на исполина на лудогорската борба Лютви Ахмедов. Той е световен шампион по борба свободен стил от Техеран през 1959 г., световен вицешампион от първенствата през 1962, 1963 и 1965 г., олимпийски вицешампион от Токио (1964), европейски шампион (1965) и вицешампион на Стария континент през 1966 година.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button