Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

„Фондацията“ и великотърновският театър канят разградчани на „Симфонично пътешествие“ с рок и класика

Музикантите от „Фондацията“ и екипът на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново канят разградчани на „Симфонично пътешествие“ с рок и класика. Концертът на групата и оркестъра на Великотърновския театър в лудогорския град е на 21 април в Общинския културен център (ОбКЦ), съобщи директорът на ОбКЦ Георги Тодоров.

Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански ще свирят с оркестъра на великотърновския театър под диригентската палка на маестро Георги Патриков. В програмата участват солистите на театъра Теодора Петрова, Андрея Мирчев и Миряна Калушкова. Рок музикантите ще изпълняват фрагменти от класически произведения и мюзикъли заедно с оркестъра на театъра. В програмата са включени композиции на Бах, Дженкинс, Джери Бок, Лео Делиб, Григ, Манчини и др. Китаристът Иван Лечев ще излезе на сцената като цигулар, за да изпълни Концерт за цигулка в ми мажор на Бах под съпровода на оркестъра на Великотърновския театър. Дони ще пее италиански канцонети в дует със солистката на театъра Теодора Петрова, а Славчо Николов и Венко Поромански ще се изявят като музиканти в оркестъра. Във втората част на концерта ще звучат песни на “Щурците”, ФСБ, Б.Т.Р., Дони и други български формации в оркестрация за рок група и симфоничен оркестър. Тя е подготвена от Кирил Маричков специално за проекта „Симфонично пътешествие“, посочват организаторите на културната проява.

Концертът „Десет години около света“ е посветен на 10-годишнината на „Фондацията“. Групата е създадена през 2013 г. от Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански. Оттогава българските рок гласове имат стотици концерти, включително турнета в САЩ, Канада, Европа, Азия, Австралия и Нова Зеландия.

Билети се продават на касата на Общинския културен център в Разград.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button