Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани

Започна месецът за подпомагане на ислямското образование

Голям транспарант украси входа на малката джамия „Ахмед бей“ в Разград по повод на официалното начало на Националната кампания „Месец за подпомагане на ислямското образование“, в която участва и Районно мюфтийство. Тазгодишното издание на вече традиционната благотворителна кампания на Главно мюфтийство ще е под мотото „Обичам моята религия! Подкрепям ислямското образование“. Всички мюсюлмани от Лудогорието, духовни лица, религиозни водачи и ходжи дават своята лепта за финансирането на инициативата. За първи път тя започна преди 14 години. Средствата, които се набират от нея, се използват за различни нужди в сферата на ислямското образование в България.

В това число например е повишаване качеството на религиозната подготовка на децата в курсовете по Коран и Керим към Районните мюфтийства и в държавните училища. Със събраните средства се отпускат стипендии за ученици и студенти, финансират се дейността на духовните училища в страната, организирането на курсове и семинари за преподавателите и възпитаниците им, издателската дейност и много други.

С всяка изминала година кампанията постига все по-добри резултати. През 2019 година общата събрана сума в рамките на месеца за подпомагане на ислямското образование бе близо 420 000 лева. Сравнено с резултатите от кампанията през 2018-та това беше с около 97 000 лева повече.

Източник: Вестник “Екип 7”

Подобни публикации

Back to top button