Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

В Разградско зимната обстановка остава усложнена

В Разградско зимната обстановка остава усложнена. Затворени за движение са все още всички пътища в областта, съобщи за БТА дежурният в Областното пътно управление. По думите му въпреки предупрежденията водачи се опитали да пътуват през нощта и са закъсали по пътищата в областта. Сутринта е получен сигнал за закъсал тежкотоварен автомобил край Цар Калоян. Снощи снегорин, почистващ пътя към Търговище също е аварирал, но вече е изтеглен от пътя. Към момента на терен работят над 20 снегопочистващи машини работят, добави дежурният в Областното пътно управление.

Населените места в седемте общини в областта без електричество са още много. Екипите на електроразпределителното дружество работят и поетапно отстраняват авариите, каза за БТА главният експерт в областната администрация Николай Атанасов. По думите му проблем остава и далекопроводът в посока Езерче, който още не е достигнат от аварийните екипи и не може да се отстрани повредата. Той добави, че поетапно се пропускат леки коли по пътните артерии в областта, като с предимство са линейките, както и автомобилите, снабдяващи магазините с хранителни продукти.

Днес е неучебен ден за училищата в седемте общини в областта. Заради обявеното бедствено положение там е възможно да не се учи и във вторник, но това ще се реши на заседанията на съответните кризисни щабове, уточниха от Регионалното управление на образованието.

БТА

Подобни публикации

Back to top button