Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Отменя се бедственото положение в област Разград

Отменя се бедственото положение в област Разград, което беше въведено заради усложнената зимна обстановка, съобщиха от областната администрация.

На 26 ноември обилните снеговалежи и силните ветрове предизвикаха нарушения на електроснабдяването, водоснабдяването, транспорта, телекомуникациите, образованието, болничните дейности и други услуги за населението. Аварии по магистрални електропроводи на труднодостъпни места доведоха до проблеми при доставката на електроенергия. Нарушеното електроснабдяване в продължителен период от време доведе до прекъсване на учебния процес, доставката на храна и отопление. В продължение на 48 часа бе преустановено движението по републиканската и общинските пътни мрежи.

В дейностите по разчистване на републиканска пътна мрежа, извличане на закъсали автомобили и осигуряване на маршрути за специализираните екипи на енергоразпределителното дружество участваха 28 пожарникари, 12 пожарни автомобила и три специализирани машини. Привлечена бе и машина специализирана техника от „Семпе“ 2 ЕООД, посочват от областната администрация. Областният управител изказва специални благодарности на ръководителя на операциите комисар Емилиян Станев, на екипите на Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Разград, както и на Областната дирекция на МВР, Областното пътно управление, на екипите на “Електроразпределение Север” и Регионалния център, на медиците от Спешна помощ и на всички останали институции, ангажирани с отстраняването на последствията от зимната обстановка.

За БТА главният експерт в областна администрация Николай Атанасов заяви, че по данни на електроразпределителното дружество в региона няма населени места без ток. Без водоподаване са само две села. Всички пътища на територията на областта са отворени за движение, добави Атанасов.

БТА

Подобни публикации

Back to top button