Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Урок по самооценка имаха деца от Разград

За поредна година екипът на Общинския съвет по наркотични вещества (ОбСНВ) и Превантивно-информационния център участваха в инициативата „Еколято“. Програмата за екологично възпитание на подрастващите се организира от Община Разград и Центъра за ученическо техническо и научно творчество (ЦУТНТ).

Темата, по която децата, участници в 26-то издание на инициативата работиха чрез интерактивни методи и игри беше „Самооценка”, съобщи председателят на ОбСНВ Станислава Петрова. Темата е заложена в Националната програма за превенция на употребата на психоактивни вещества в училищна среда 5-7 клас “Кодово име живот”. Упражненията дават възможност за участие и анализ на личните чувства и позволяват проучване на чувствата и споделяне на мислите, посочи Петрова.

По думите ѝ споделянето на положителни коментари между участниците предизвиква чувство на ценност и принадлежност и развива доверието. „Урокът по самооценка е конструиран така, че да окуражава учениците да открият, разберат и видят своите собствени качества и начина, по който другите могат да ги възприемат. Целта е чрез заниманията участниците да разберат, че всеки е важен и нужен. Да бъдат запознати и провокирани да се замислят за различните емоции и чувства, които изпитват, и за качествата на личността, които притежават и могат да развиват у себе си“, допълни Станислава Петрова.

Тя добави, че през трите смени на „Еколято“ в програмата на Общинския съвет по наркотични вещества (ОбСНВ) и Превантивно-информационния център са били  обхванати около 120 ученици в различни възрастови групи.

Експертите от Общинския съвет ежегодно провеждат редица срещи с ученици на различни теми по превенция употребата и злоупотребата с психоактивни вещества. В годишния план са предвидени и редица други дейности, като отбелязване на международни дни по проблемите, по които работи ОбСНВ, провеждане на обучения и дискусии с ученици от различни възрасти, конкурси, работа на Национални програми.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button