Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани

Тържествен водосвет ще има на 2 май пред новата църква в Разград

На 2 май /вторник/ от 12 часа пред новоизградения православен храм „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител “ в Разград ще бъде отслужен водосвет за здраве и благоденствие. От църковното настоятелство канят всички дарители, които през годините на строителство внесоха своята лепта в богоугодното дело, както и всички миряни.

Ритуалът се провежда за първи път и е посветен на храмовия празник, който се чества през втория ден на месец май. Началото на бъдещата традиция ще даде архиерейският наместник в Разград отец Георги Георгиев, който ще извърши водосвета в съслужение с представители на Русенската митрополия.

С този водосвет се слага краят на същинското строителство на храм „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител“. В момента изографисването е спряно за доуточняване на детайли от проекта. Всички останали довършителни работи по интериора и обзавеждането вече са в компетенциите на Митрополията.

Припомняме, че първата копка на бъдещия нов храм в Разград бе направена на 9 май 2013 година. На събитието присъства патриарх Неофит, който лично благослови начинанието.

Преди началото на строежа бе извършена дълга предварителна подготовка и изминати немалко процедури. Самото строителство премина през няколко етапа и сградата вече е готова. От църковното настоятелство се надяват официалното освещаване на храма да стане на 2 май догодина и той да отвори врати за посетители.

Източник: Вестник “Екип 7”

Подобни публикации

Back to top button