Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпортТОП новини

Разград се присъединява към “Световен ден на предизвикателството”

С лекоатлетически крос и състезание по скок на дължина от място Разград се присъединява в инициативата “Световен ден на предизвикателството”. Спортните прояви се организират от Община Разград със съдействието на Спортен клуб Спорт за всички, Спортен клуб по лека атлетика Лудогорец и спортен клуб по ориентиране Абритус, съобщиха от общинската администрация.

Стартът на спортните инициативи е в 15:20 часа на 17 май пред Ронда в Градския парк. Участниците в кроса ще бъдат разпределени в седем възрастови групи, а маршрутите за бягането са между 300 и 700 метра. При скока всеки участник ще има право на два опита, като ще се зачита по-добрият. За класираните до трето място във всяка дистанция и възрастова група ще има медали и фланелки с логото на проявата. Всички участници ще получат и талони за участие в томбола с над 50 предметни награди. Записването за участие в двете предизвикателства е от 14:30 до 15:15 часа на място на спортното мероприятие, посочват от общината.

Националната кампания “Световен ден на предизвикателството” цели да насърчи и популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

БТА припомня, че в спортния празник по повод “Световния ден на предизвикателството” миналата година се включиха близо 300 ученици от училищата в града. Малките спортисти бяха предизвикани да пробягат дистанции между 300 и 700 м според възрастта си. Момичетата и момчетата се справиха успешно и с предизвикателството да стрелят с футболна топка от разстояние в малки врати.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button