Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитика

Откриха Панорамата на средното образование в Разград

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев присъства на откриването на Панорамата на средното образование, която се провежда днес и утре в Разград.

Инициативата се организира от Регионалното управление на образованието-Разград и от Община Разград със съдействието на ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество. Целта й е да се информират родителите и учениците за предлаганите възможности за продължаване на обучението в училища в град Разград след завършен седми клас и да се създадат условия за равен достъп до качествено образование. Педагози и ученици от 9 средни училища представиха на обособени щандове във фоайето на Общинския културен център своите учебни заведения, присъстваха и част от училищните директори.

Заместник-кметът Добрин Добрев пожела на седмокласниците да вземат най-доброто за тях решение, като направят информиран избор, запознавайки се с всички учебни заведения, с условията и специалностите, които предлагат. Г-н Добрев поздрави РУО за прекрасната инициатива и коментира, че тя е важна и вълнува и родителите на седмокласници. „Удовлетворен съм, че в община Разград има изключително разнообразни специалности, всички училища са на ниво и предлагат качествен учебен процес. Сигурен съм, че ще заобичате вашето училище след 7 клас, ще бъдете достойни негови представители и ще имате един успешен старт в живота.“ – каза още г-н Добрев.

Началникът на РУО Ангел Петков също приветства седмокласниците на това полезно за тях събитие, пожела им успех на националното външно оценяване и осъществяване на желанията им при избора на училище за продължаване на образованието в гимназиален етап. Той съобщи още, че от 15 до 19 май в Дома на учителя ще се проведе своеобразно продължение на Панорамата – Информационна кампания във връзка с приема на ученици в 8 клас за учебната 2023/24 г. Всеки от тези дни между 14,00 и 18,00 ч. кариерният консултант Мехмедали Мустафа ще предоставя информация за утвърдения държавен план-прием и графика за дейностите по приемането на учениците. Въпроси ще могат да задават и родителите, и учениците. Триминутни презентации на всяко средно училище в региона пък вече вървят на видеостената на Дома на учителя.

Общо 1073-ма са седмокласниците в Разградска област, колко от тях ще участват в приема в гимназии ще стане ясно след националното външно оценяване, което е на 13 и 16 май.

Първи Панорамата посетиха седмокласниците от ОУ“Васил Левски“-Разград и ОУ“Христо Ботев“-Исперих, за днес и утре е изготвен график за посещение от всички основни училища в региона.

Гост на откриването на Панорамата бе и областният управител Драгомир Златев.

Източник: Новини Разград, Исперих, Кубрат и областта

Подобни публикации

Back to top button