Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

ОИЦ Разград организира “Дни на Европа”

На пресконференция екипът на Областeн информационен център (ОИЦ) – Разград представи кампанията „Дни на Европа в Разград 2023. Тя се организира съвместно с Община Разград и традиционно ще се състои на 9 майИнициативата се провежда за дванадесети пореден път и популяризира сред широката общественост приноса на еврофондовете за развитието на Разград и Лудогорието.

Програмата включва традиционната Колоездачна обиколка на обновени с европейски средства обектиКонкурс за рисунка на асфалт „Децата на Разград рисуват Европа” и Концерт на музикална група СКАНДАУ – рапърите Тото и Лъчо.

Колоездачната обиколка се провежда в партньорство с Велоклуб „Пегас”, Спортен клуб по колоездене „Спринт”, „Разградска велогрупа”, Клуб „Зелена стъпка”, Аматьорски отбор „Раздвижи се”, организирани отбори от училищата и Филиал – Разград на Русенски университет „Ангел Кънчев, Футболен клуб „Лудогорец 1945” и Баскетболен клуб „Вълци Разград”.

Районно управление – Разград се включва в събитието с кампанията „Движи се безопасно!”, насочена към младите участници в движението.

В колоезденето могат да участват индивидуално и всички желаещи жители и гости на Лудогорието, без ограничение на възрастта.

Маршрутът на обиколката е от площад „Независимост” до Националния археологически резерват „Абритус”, и обратно. Стартът ще бъде даден в 15:00 часа. Завършилите пробега получават талони за участие в томбола, в която притежателите си очакват три маркови велосипеда, тротинетка и над 50 предметни награди – аксесоари и принадлежности за каране на колело.

Конкурсът за рисунка на асфалт ще започне в 17:30 часа пред Художествена галерия „Проф. Илия Петров”. В него ще участват деца от ЦПЛР – Център за ученическо техническо и научно творчество, ЦПЛР – Център за работа с деца, Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, Студио „Вдъхновение”, Център за извънучилищна подготовка „Резонанс” и извънкласни форми за рисуване към учебните заведения.

Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи: до 7 години, I-IV клас и V-VIII клас. Наградени с пособия за рисуване ще бъдат отличените от жури малки художници във всички възрастови групи.

Концертът на музикална група СКАНДАУ – рапърите Тото и Лъчо започва в 19:00 ч. пред Общинския културен център в Разград.

Всеки участник в кампанията ще получи фланелка или шапка с логото на ОИЦ – Разград и с нея ще се включи в събитията от кампанията!

Пред журналистите управителят на ОИЦ – Разград Юлиян Данаилов анонсира и предстоящото участие на екипа в общата инициатива на мрежата от 27 ОИЦ в страната на 31 май на тема „Интегрираните териториални инвестиции (ИТИ) – възможности за развитие на българските региони“.

Източник: ОИЦ – Разград | eufunds

Подобни публикации

Back to top button