Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаПрепоръчани

Община Разград отново с награда от Асоциацията на българските градове и региони

Община Разград отново бе отличена от Асоциацията на българските градове и региони по време на церемония на Годишните национални награди на АБГР. Събитието се проведе в края на Конференцията „Стратегически хоризонти пред Зеления пакт и дигиталната трансформация в България. Част II“ през уикенда в Правец. Тя се организира от АБГР с подкрепата на Фондация „Конрад Аденауер“, както и в партньорство с Виваком България ЕАД.

Отличието за Община Разград е в категория „Дигитална община 2023“ и отчита положените усилия и постигнати резултати в посока дигитализация и въвеждане на нови електронни услуги. Сред най-актуалните дейности в тази посока е успешното въвеждане на системата за електронен прием на първокласници. Още в първия ден от отварянето на системата бяха приети над 40% от очакваните заявления. „Тази награда е признание, но и отговорност за ръководството на Община Разград и за администрацията, които се стремят да синхронизират предоставянето на административните услуги със съвременните динамични условия на живот, когато гражданите имат нужда да ползват публичните услуги по максимално достъпен начин“ – коментира Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев при получаването на плакета и грамотата на АБГР.

Представител на Община Разград на конференцията бе Димитър Ганчев – мл. експерт в отдел „Култура, религиозни и младежки дейности“ в Община Разград, а отличието връчи изпълнителният директор на Асоциацията Ергин Емин.

Това не е първо признание за Община Разград от Асоциацията на българските градове и региони през последните години. През 2021 г. местната управа получи приз в категория „История и традиции“ за опазването на традициите в региона чрез провеждане на фестивали и събития, свързани с богатото културно-историческо наследство на региона.

Източник: Община Разград

Подобни публикации

Back to top button