Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаПрепоръчани

Община Разград е на пета позиция по Индекс на Местната система за почтеност

Община Разград е на пета позиция сред българските общини по Индекс на Местната система за почтеност за 2023 г. Това става ясно от обявените днес резултати от изследване на 27 общини – областни центрове. Проучването се извършва за пета година от Асоциация „Прозрачност без граници“. Индексът включва данни за капацитета, ролята и управлението на 10 ключови институции и сектори от обществения живот на местно ниво: общинските съвети, кметовете, общинските администрации, политическите партии, органите на съдебната власт, полицията, бизнеса, медиите и гражданското общество и здравеопазване. Индексът е съставен въз основа на детайлно разработен набор от показатели, които оценяват капацитета за ефективно функциониране на изследваните сектори, управлението им и тяхната роля и принос за развитие на местните общности в контекста на доброто управление и превенцията на корупцията.

Обобщените данни сочат, че с най-висок Индекс на Местната система за почтеност е Русе с Индекс 3,79, следват: Бургас, София, Пловдив и Разград.

Разград с Индекс 3,46 при максимален 5 бележи подобрение с една позиция, миналата година общината е била на шесто място.

По институции в Разград най-висок е Индексът на Общинска администрация – 4,22, с този показател е на пета позиция сред общинските администрации. Висок е и индексът на Кмета на Общината – 4,16, с което е на шеста позиция сред градоначалниците, а на Общинския съвет е 3,30, на седма позиция сред местните парламенти в страната. Най-ниски са Индексите в Разград на Бизнеса и Политическите партии.

Констатациите на Асоциация „Прозрачност без граници“ за Община Разград вижте ТУК, на същата интернет страница е и цялото проучване.

Новини Разград, Исперих, Кубрат и областта

Подобни публикации

Back to top button