Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитика

Награди от колоездачната обиколка на Разград на 9 май, в рамките на „Дни на Европа“

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев и управителят на Областния информационен център-Разград Юлиян Данаилов представиха на пресконференция  кампанията „Дни на Европа в Разград 2023”. Тя се организира съвместно от ОИЦ и Община Разград и традиционно ще се състои на 9 май, вторник. Инициативата се провежда за дванадесети пореден път и популяризира сред широката общественост приноса на еврофондовете за развитието на Разград и Лудогорието.

Програмата включва традиционната Колоездачна обиколка на обновени с европейски средства обекти, Конкурс за рисунка на асфалт „Децата на Разград рисуват Европа” и Концерт на музикални таланти от Разград и група СКАНДАУ – рапърите Тото и Лъчо.

Колоездачната обиколка се провежда в партньорство с Велоклуб „Пегас”, Спортен клуб по колоездене „Спринт”, „Разградска велогрупа”, Клуб „Зелена стъпка”, Аматьорски отбор „Раздвижи се”, организирани отбори от училищата и Филиал – Разград на Русенски университет „Ангел Кънчев“. За пръв път към партньорите с участие и с осигурени награди се присъединяват ПФК„Лудогорец 1945” и Баскетболен клуб „Вълци Разград”.

Районно управление – Разград се включва в събитието с кампанията „Движи се безопасно!”, насочена към младите участници в движението. Тяхната инициатива стартира непосредствено преди колоездачната обиколка – в 14,30 ч. с игри, свързани с безопасността на движението. Най-активните участници в тях ще получат раници с логото на кампанията.

В колоезденето могат да участват индивидуално и всички желаещи жители и гости на Лудогорието, без ограничение на възрастта. Записването се извършва на място преди старта.

Маршрутът на обиколката е от площад „Независимост” до Националния археологически резерват „Абритус”, и обратно. Стартът ще бъде даден в 15:00 часа. Завършилите пробега получават талони за участие в томбола, в която притежателите си очакват три маркови велосипеда, тротинетка и още над 50 предметни награди – аксесоари и принадлежности за каране на колело.

Конкурсът за рисунка на асфалт ще започне в 17:30 часа пред Художествена галерия „Проф. Илия Петров”. В него ще участват деца от ЦПЛР – Център за ученическо техническо и научно творчество, ЦПЛР – Център за работа с деца, Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, Студио „Вдъхновение”, Център за извънучилищна подготовка „Резонанс” и извънкласни форми за рисуване към учебните заведения.

Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи: до 7 години, I-IV клас и V-VIII клас. Наградени с пособия за рисуване ще бъдат отличените от жури малки художници във всички възрастови групи.

Концертът на музикална група СКАНДАУ – рапърите Тото и Лъчо започва в 19:00 ч. пред Общинския културен център в Разград. Преди тях на сцената ще излязат талантливите певци от три разградски школи: Школата по поп пеене към ЦПЛР Център за работа с деца, Школата по изкуства „Енджой Мюзик“ и Музикална школа „Илия Бърнев“ при НЧ“Развитие 1869“. Свои изпълнения ще представят и танцьорите от Танцова формация „Феникс“ към ЦПЛР ЦРД.

Всеки участник в кампанията ще получи фланелка или шапка с логото на ОИЦ – Разград и с нея ще се включи в събитията от кампанията.

На сцената, на която ще проведат част от мероприятията от инициативата „Дни на Европа“, ще се случат и финалните събития от пролетното хигиенизиране, организирано от Община Разград. в 16,30 ч. ще е награждаването на победителите в категориите: населени места, училища, детски градини, организации и фирми и гражданско участие. В 17,30 ч. пък ще бъде изтеглена и томболата сред децата, участвали на 29 април в акцията „Бонбони за смет“.

Източник: Община Разград

Подобни публикации

Back to top button