Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Млади таланти от школата по изкуства с награди от международен конкурс

Млади таланти от школата по изкуства „Enjoy music & art school“ в Разград се завърнаха с награди от конкурса ,,Звукът на времето“. В десетото юбилейно издание на форума за вокална и инструментална музика, който се проведе от 11 до 14 май във Велико Търново, участваха над 800 деца, съобщи на пресконференция вокалният педагог и директор на разградската школа Адриан Маджаров.

Той посочи, че неговите възпитаници са получили висока оценка от журито с председател Иван Лечев. Дуетът Надежда Дочева и Дея Куманова са класирани на първо място с изпълнението на песента „Я кажи ми, облаче ле бяло“ и са получили статуетка за постижението си. Надежда има още три отличия – първи места в разделите мюзикъл и фолклор и второ място за песен на роден език. Дея е заслужила втори места за песен на чужд език и за изпълнение в раздел рок. Награди от конкурса са присъдени и на Божидара Янева, Марина Минкова и Калина Радославова. С отличия за дебют от конкурса се завръщат Николая Николова, Ирина Николова и София Маринова.

Маджаров и възпитаниците му благодариха на организаторите на конкурса. Те посочиха, че се връщат щастливи и горди от постиженията. Вокалният педагог заяви, че неговите възпитаници няма да имат лятна ваканция, а ще се готвят за следващ конкурс, който ще е през август. Предстоят им също участия в различни културни събития в Разград.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button