Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Два дни „Шарена въртележка” за Деня на детето в Разград

Двудневен празник за Първи юни – Денят на детето организира Община Разград, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Празничният детски фестивал „Шарената въртележка” се организира съвместно с Центъра за работа с деца и започва на 31 май с отложения на Деня на Европа заради дъждовно време конкурс за рисунка на асфалт, част от инициативата „Дни на Европа” на Областния информационен център. В 17.30 ч. в сряда пред Художествената галерия „Проф. Илия Петров” малчуганите ще рисуват на тема „Децата на Разград рисуват Европа”.  Участниците в конкурса ще получат фланелки или шапки на Областния информационен център и комплект цветни тебешири. За целта е необходимо 30 минути преди началото, ръководителите на групи от училища или школи да представят на организаторите списък по образец на ОИЦ, а участниците извън групите да се запишат на място. Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи: до 7 години, I-IV клас и V-VIII клас. Пособия за рисуване ще са наградите за отличените от жури малки художници във всички възрастови групи.

Всички събития от празничния Първи юни ще се случват на площад „Независимост” пред Общинския културен център (Новия театър). Там и в двата дни ще бъде монтиран символът на детския фестивал – шарена въртележка заедно с други детски атракции, които ще се ползват от децата срещу символично заплащане.

На 1 юни от 10,00 до 14,00 ч. на площад „Независимост” ще има представяне на предучилищното образование. Между 15.00 и 18.00 ч. в шатрите на площада ще бъдат подредени работилнички на основни училища от община Разград и на Центъра за работа с деца. Програмата на ЦРД ще е под надслов „Игри-дискотека с ЦРД” и ще е насочена към по-малките жители на града. От 17.00 ч. децата ще имат възможност да гледат и най-новото детско представление на Театрално-музикален център-Разград „Как се ражда звезда”, а час по-късно – в 18.00 ч., започва конкурсът „Моят домашен любимец”. За него предварителното записване е до 31 май в ЦРД или на тел. 0898 663723.

Източник: Начало – E-razgrad

Подобни публикации

Back to top button