Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани

Code week в Разград

Ученици и възрастни в Разград усвояват нови дигитални умения в рамките на инициативата „Code week“

Ученици и възрастни в Разград усвояват нови дигитални умения в рамките на инициативата „Code week“. Събитието, посветено на програмирането и дигиталните професии се провежда за втора поредна година в лудогорския град. Домакин на инициативата, организирана от сдружението „Дигитално общество Разград“ е Националната професионална техническа гимназия “Шандор Петьофи”.
„Идеята ни е да мотивираме и помогнем на хората от по-малките населени места да напреднат и станат по-успешни в дигиталната сфера, както и да развиваме дигиталното общество на Разград,“, каза за БТА лекторът Иван Димитров. Той е завършилил Националната професионална техническа гимназия “Шандор Петьофи”, а към момента работи като  програмист в софийска фирма.
Той обясни, че интерес към безплатното обучение са проявили около 50 души от Разград, Русе и Търговище. Най-малкият е на 11 г., а най-възрастният – 50-годишен. В рамките на два дни те имат възможност да навлязат в света на ИТ технологиите, да експериментират и работят в екип. Своите познания от натрупан опит споделят седем професионалисти практици от ИТ сферата, които са родени и израснали в Разград и региона.
Чрез лекции и практически занимания в отделните работилници лекторите специалисти демонстрират на участниците как се създават специалните ефекти на филми, как да направят първия си сайт или да подобрят вече съществуващ такъв. Хората имат възможност да научат нов език за програмиране, как се съхранява информацията в съвременните системи, както и да разберат ролята на графичния дизайн в света на рекламата.
Според организаторите получените знания и умения ще помогнат на участниците да се усъвършенстват в даденото направление и да намерят работа в желаната от тях насока.

Източник: Про Нюз

Подобни публикации

Back to top button