Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЗдравеНовиниПрепоръчани

Болницата в Разград с обновена база

Отделението по физиотерапия и рехабилитация към Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Иван Рилски“ в Разград посреща вече пациенти с обновена база. То е оборудвано с необходимата апаратура и инструментариум, съобразно изискванията на медицинския стандарт по физикална и рехабилитационна медицина, съобщиха от ръководството на лечебното заведение.

Отделението е разположено на първия етаж в основния корпус на болницата, в непосредствена близост до секторите за електро и светлотерапия и кинезитерапия, и лечебна физиотерапия. В него се лекуват пациенти с възпалителни и дегенеративни ставни заболявания, заболявания на централната и периферната нервна система, както и пациенти с постоперативни интервенции. Използват се съвременни нови апарати за ниско, средно и високочестотни токове, апарат за ниско интензивно магнитно поле с възможности за променливо импулсно поле, апарат за ултразвукова терапия, източници на ултравиолетови лъчи, видими и инфрачервени лъчи, лазер и др., посочват от болницата.

Оттам допълват, че отделението е оборудвано с шведска стена, клетка на Роше за суспензионна терапия, уреди за механотерапия за раздвижване на стави, тренировъчни уреди и приспособления – тояжки, гирички, топки, експандери, за трениране на фини движения. Разполага също с помощни средства за позиционно лечение и за обучение в ходене с помощни средства.

С финансовата подкрепа на Министерството на здравеопазването лечебното заведение в Разград се оборудва с нова, модерна и иновативна медицинска апаратура, базирана в различни отделения на болницата.

БТА

Подобни публикации

Back to top button