Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Възраждат идеята за нов голям зоокът в Разград

Община Разград възражда идеята за изграждане на нов голям зоокът. Това става ясно от обявената обществена поръчка за избор на фирма, която да изготви стратегически документи и техническо задание за изготвяне на инвестиционен проект за рехабилитация и модернизация на Зоокът – Разград.

Сред задачите пред бъдещия изпълнител е и определяне на бъдещото разположение на обекта. Освен разширение на сега съществуващия зоокът, от общинската администрация уточниха, че всъщност идеята е зоокът да се премести на празната поляна вдясно от Пантеона.

Тази идея не е нова. Преди малко повече от 20 години бе оповестен готов проект за нов голям зоопарк на същото място. Той обаче не се реализира, тъй като инвестицията струваше много пари.

Сега най-вероятно ще са необходими повече средства, но повод за оптимизъм дава фактът, че сега сме част от Европейския съюз. Самото изготвяне на проекта ще се извърши по процедурата за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Техническа помощ за инвестиции в зоологически градини“ по приоритетна ос „Биологично разнообразие“ на Програма „Околна среда“ 2021 – 2027.

Общата прогнозната стойност на настоящата поръчка е 158 400 лева без ДДС.

След нейното изпълнение, Община Разград ще кандидатства и за самото изграждане на бъдещия по-голям като площ и функционалност зоопарк.

Вестник “Екип 7”

Подобни публикации

Back to top button