Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниПрепоръчани

В Малък Поровец обучават тийнейджъри за климатичните промени

В Малък Поровец са възприели мисията да привлекат вниманието на младите хора към глобалните екологични проблеми. С използването на различни образователни методи, като рисунки и изработване на предмети от природни материали, се подпомага идентифицирането на възможности за действия и адаптация към климатичните промени.

През месец април се проведе конкурс за рисунки на екологична тема. Участваха над 70 ученици от местните училища. Младите художници пренасят отличените творби като „модел“ върху контейнери, предоставени за целта от Община Исперих. Цветни кофи за смет ще бъдат изрисувани във всички училища на общината в дните на еко – арт демонстрации. В допълнение, в исперихската Профилирана гимназия „Васил Левски“ е създадена „Творческата работилница“ от младежи с интереси в природните науки и желание за творчески изяви.

Дейностите се реализират по проект „Младежки инициативи за екологичен преход“ в изпълнение на СНЦ „Нов полет“, с. Малък Поровец. Проектът е финансиран чрез Стратегията за ВОМР на Местна инициативна група в Исперих.

Мехмед АЗИЗ

Източник: Вестник “Екип 7”

Подобни публикации

Back to top button