Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани

Седем учители от областта – носители на награди на МОН

Седем учители от област Разград станаха носители на почетното отличие “Неофит Рилски”, която се присъжда ежегодно от Министерството на образованието и науката. Наградите им бяха връчени днес от началника на Регионалното управление на образованието Ангел Петков.

Почетното отличие получиха Лидия Ганева – главен учител в Средно училище „Христо Ботев“ в Разград, Петя Димитрова – старши учител в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ясеновец, Венелин Николов –  учител по информатика в Основно училище „Васил Левски“, Пепина Иванова – зам. директор в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ясеновец, Йорданка Гатева – старши учител в ОУ „Никола Икономов“, Валентина Александрова – старши учител в Професионалната гимназия по химични технологии и биотехнологии „Мария Кюри“. С наградата е удостоена и Цветана Ризова от гимназия „Мария Кюри“, но заради служебни ангажименти тя не присъства на връчването на грамотите.

Отличията се присъждат за дългогодишна, цялостна професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование. Предложенията за наградените са направени от РУО и учителските синдикати. На церемонията присъстваха и социалните партньори – от Съюза на българските учители Рада Нейчева и от Синдиката “Образование” към Конфедерацията на труда “Подкрепа” Фаня Иванова.

От името на Регионалното управление на образованието и лично от свое име Ангел Петков изрази уважението и признателността си към това, което правят преподавателите за образованието и децата от областта. „Гордеем се с постиженията ви и с това, че представяте достойно областта“, посочи Петков. Учителите благодариха за отличията и подчертаха, че ги приемат като награда за всички колеги в своите училища.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button