Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаПрепоръчани

Сдружение „Лудогорие“ дари апаратура на Детско отделение за 22 000 лева

Ценна апаратура дариха благодетелите от Сдружение „Лудогорие“ на Детското отделение в областната болница. Малките пациенти на лечебното заведение вече могат да разчитат на чисто нов ехограф и ЕКГ апарат. Дарението на стойност близо 22 000 лева приеха изпълнителният директор на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ д-р Станимир Георгиев и д-р Полина Ангелова. Като част от благородната акция са сменени и щорите в болничните стаи.

До момента Детско отделение не разполагаше с ехографски апарат, който се използва за изследване най-вече на коремни органи, разясни д-р Георгиев. Лекарите разполагаха със стар и амортизиран уред, който вече не функционираше, дарен по линия на благотворителната кампания „Българската Коледа“, припомни д-р Ангелова. Новата апаратура ще улесни диагностицирането на малките пациенти.

Част от средствата за благородната кауза бяха набрани по време на станалия традиционен Пролетен бал, който Сдружение „Лудогорие“ организира на 18 март и на който подадоха ръка местният бизнес и дарители.

Дарители и лекари размениха благодарности за взаимопомощта в полза на местната общественост с пожелания за здраве и обещание за нови срещи.

Това е пореден подарък от същите благодетели за Детско отделение. Точно преди една година Сдружение „Лудогорие“ /масоните в Разград/ с подкрепата на други клубове и организации в Разград, сред които „Ротари клуб“, „Лайънс клуб“, Танцово студио „Калина-Рада“ и редица частни физически лица осигуриха нова реанимационна зала с оборудване. Помещението бе изцяло ремонтирано и обзаведено с необходимите уреди, легла, шкафове и всичко необходимо, което са поръчали лекарите от отделението. За целта бяха изразходвани около 10 500 лева, като остатъкът от 1500 лева бе предназначен за същата кауза според заявката от какво се нуждае екипът на Детско отделение.

Преди дни към разградската болница бе насочен и друг жест на милосърдие. 20 специализирани легла за интензивно болни пациенти ще бъдат разпределени по различните отделения. Те са предоставени от варненската аптечна верига „Астра“. Разградската фирма „МАТ“ осигурява безплатния им транспорт, заради което получава благодарностите на болничния директор. Леглата ще се използват предимно като резерви на сегашните, някои предстои да бъдат ремонтирани, а други ще послужат за резервни части.

Десислава СТЕФАНОВА

Източник: Вестник “Екип 7”

Подобни публикации

Back to top button