Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Култура
Популярно

Разград се преклони пред Левски

Разград се преклони пред паметта на Апостола на Свободата в деня, в който се навършват 186 години от неговото рождение.

Ритуалът бе организиран от Община Разград и ОУ“Васил Левски“-Разград в двора на едноименното училище. Честването започна с музикално-поетична композиция, изпълнена от деца от Детска театрална формация „Роли Дроли“ с ръководител Валентина Георгиева и от клуб „Млади възрожденци“ с ръководител Недялка Неделчева. Тя може да бъде видяна на Фейсбук страницата на ОУ“Васил Левски“.

Авторско есе, посветено на Апостола на Свободата, прочете шестокласничката в ОУ“Васил Левски“ Тея Георгиева, а тържествено слово произнесе Нели Николова – учител по история в ОУ“Васил Левски“. „Хора като Левски се раждат във времена на безвремие. Раждат се във времена разделни и донасят със себе си смисъл! Смисъл във всичко! Донасят светлина и показват пътя, по който трябва да се поеме. Този път, който преди идването им е бил изгубен и обвит в тъма, в непрогледен мрак. Този път е и път на осъзнаването, а отговорът, който Левски ни е оставил, касаещ тази му връзка с времето, събитията, пътя и осъзнаването, всички ние го знаем – „Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме“!“ – каза г-жа Николова.

Преди да бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Васил Левски един от възпитаниците на едноименното училище получи заслужена награда. Директорът на ОУ“Васил Левски“ Диана Първанова връчи на Венцислав Ангелов сертификат и плакет за първо място в категория „Късометражен филм“, възрастова група 5-7 клас, в националния конкурс „Ветеринарният лекар – лечител на човечеството“, организиран от МОН, Националния двор на културата и НПГВМ“Иван Павлов“-Стара Загора.

От името на ръководството на Община Разград венец пред паметника поднесоха заместник-кметовете Полина Иванова и Хабибе Расим. Венци и цветя поднесоха представители и на други институции, както и граждани.

Източник: Новината.бг

Подобни публикации

Back to top button