Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Правят благотворителен турнир в помощ на болен разградчанин

Благотворителен волейболен турнир под надслов „Заедно за Ачо“ ще проведе следващия уикенд – на 8 и 9 април, в спортна зала „Лудогорец“.

Инициативата е в помощ на 40-годишния Ангел Димитров Героев от Разград, който е диагностициран със злокачествен сарком на меките тъкани. Младият мъж спешно се нуждае от средства за лечение, което се провежда в болница „Джон Хопкинс Медикал“ в град Гебзе, Турция. По информация от близките му, първоначално той трябва да премине 5 курса на химиотерапия през 21 дни, като всеки от тях ще струва по 6000 евро.

Във вторник тази седмица Ангел се подложи на първата процедура, още 25 000 ерво обаче са необходими, за да му бъдат подсигурени останалите четири стартови терапии. Сумата е непосилна за семейството му и затова десетки приятели на Ачо вече подеха кампании за набиране на средства. Една от тях е волейболният турнир, за участие в който всеки отбор ще трябва да плати такса от по 100 лева. Той ще е изцяло любителски и всеки, който желае да участва, може да го направи. Предвижда се да бъдат сформирани шест или осем отбора от по минимум шестима състезатели, като точната програма ще бъде обявена след като обявените места се запълнят. Подробна информация за инициативата може да намерите на страницата на събитието „Благотворителен волейболен турнир „Заедно за Ачо“ във фейсбук

на адрес: https://www.facebook.com/events/587564333099504/587564339766170.

Всеки желаещ да се запише и да помогне за каузата, може да се свърже с организатора на проявата Ивелин Иванов на телефон 0899/ 940 168. Записването става след заплатена отборна такса по набирателната сметка на Ангел Героев, като още в сряда по обед записаните тимове за участие вече бяха станали шест.

В двата дни на волейболния турнир вратите на зала „Лудогорец“ ще са отворени за публика. За всички зрители, които имат възможност и желание да отделят средства в помощ на Ангел, по време на мачовете ще бъде поставена дарителска урна.

Междувременно собствениците на автомивка „Fresh Way“ на ул. „Никола Сукнаров“№8 в Разград /автомивката в уличката зад ОУ „Отец Паисий“, която работи на самообслужване/ обявиха, че ще удвоят оборота, събран вчера и днес, и ще преведат цялата сума в полза на Ангел.

Дарителски кутии вече има поставени в: обектите на „РЗ Маркет“ /до малката джамия и на площад „Ларго“/, магазин за месни продукти „Петров Мес-75“ на ул. „Цар Иван Асен I” №2 /срещу „Йорк дюнер“ в центъра/, „T-max“, хранителен магазин „Ларго“, бистро „Sunrise“, магазин „Месокомбинат – Свищов“ в жк „Орел“, хранителен магазин „Stiv m+“ на ул. „Ал. Стамболийски“ 18, „T-market“ – детски магазин „Teri“, „А маркет“ на ул. „Борис Йончев“ 29, хранителен магазин „Орехче” в жк „Орел“, бензиностанция „Марешки“, зоомагазин “Lucky paws” на бул. „България“ 29 и ДГ „Славейче“.

Всеки, който желае и има възможност да помогне, може да го направи още онлайн чрез PayPal: geri_km@abv.bg или по банков път. Ето и данните на разкритата дарителска сметка:

Ангел Димитров Героев ДСК

IBAN: BG34STSA93000027817720

BIC: STSABGSF

BG70STSA93000029792380

BIC: STSABGSF

Източник: Вестник “Екип 7”

Подобни публикации

Back to top button