Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураЛюбопитноНовиниТОП новини

Панаир на киселото мляко

Панаир на киселото мляко в Разград популяризира народните традиции

“Разград отново се превръща в столица на киселото мляко”, обяви зам.- кметът на общината Добрин Добрев по повод откриващия се днес 21-ви Панаир на киселото мляко. Идеята на форума е да популяризира народните традиции на етнографската група капанци, свързани с приготвянето на неповторимото по вкус и консистенция кисело мляко.

 

В тридневната програма на панаира са включени множество събития – конкурс за най-добър производител на млечни продукти “Баш Майстор”, избор на Кралица на киселото мляко сред представителките на танцовите състави във вечерните концерти, забавното състезание “Да правим таратор, а не терор!”, детски пленер и много други.

За първи път ще се проведе състезанието за смелост “Чушката люта, пак люта, и аз съм, либе, кат нея!” за надяждане с пиперливия зеленчук и погасяване на пожара с кисело мляко.

По време на атрактивното събитие Разград ще бъде посетен и от делегации от градове-побратими – румънския Кълъраш и турските Авджълар и Одунпазаръ.

Източник: БНР

Подобни публикации

Back to top button