Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниТОП новини

Неприятни миризми в Разград

Взеха проби от река Бели Лом заради неприятни миризми в Разград

Жители на Разград се оплакаха през почивните дни от неприятни миризми. Заради това екоинспектори извънредно извършиха пробонабиране от промишлени обекти край река Бели Лом.

Експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе, лабораторията към Изпълнителната агенция по околна среда и представители на Басейнова дирекция “Дунавски район” са взели проби води от точките за мониторинг на “АДМ” ЕАД, от две пробовземни точки на “Биовет” АД-клон Разград и от Градската пречиствателна станция за отпадни води (ГПСОВ) – Разград, съобщиха от пресслужбата на РИОСВ.

Взети са и проби повърхностни води на река Бели Лом в три точки – моста над реката на вход Разград, на около 50 метра след точката на заустване на ГПСОВ и участъка от реката край село Гецово.

Отпадъчните води от промишлените обекти ще бъдат анализирани по показатели, записвани в разрешителните документи за заустване на предприятията. От Басейнова дирекция ще бъде изготвена оценка на състоянието на реката. Резултатите ще бъдат обработени в рамките на две седмици, уточни гл. експерт по “Връзки с обществеността” Рени Петрова.

В средата на месеца мобилната автоматична станция на Регионалната лаборатория в Плевен към Изпълнителната агенция по околна среда измерва извънредно качеството на атмосферния въздух в Разград.

Източник: DIR.bg

Подобни публикации

Back to top button