Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаПрепоръчани

Над 400 тона отпадъци са събрани по време на пролетното почистване

Над 400 тона отпадъци са събрани по време на пролетното почистване, организирано от община Разград, съобщи за БТА началникът на отдел „Опазване на околната среда“ Недим Тахиров. Той посочи, че активността на гражданите, фирмите и организациите в кампанията, която се проведе от 10 до 29 април, е била голяма.

Най-добрите в традиционната кампания за пролетно хигиенизиране на населените места в община Разград, което се възобнови след тригодишно прекъсване заради пандемията, бяха отличени днес на специална церемония пред Общинския културен център. Класирането е извършено от специална комисия, назначена със заповед на кмета на Община Разград, която е направила оглед на населените места, училищата, детските градини и териториите за обществено ползване. Наградите на отличените връчи зам.-кметът Добрин Добрев. Той благодари на всички участници в кампанията за усилията, съпричастността и подпомагането усилията на Община Разград за създаване на една по-чиста и приветлива селищна среда.

За най-активно включили се в кампанията и с най-голям принос в почистването сред населените места бяха отличени кметствата в селата Липник, Киченица и Мортагоново. От Общината ги наградиха с акумулаторен храсторез, акумулаторен вертикален трион и акумулаторен мини трион. В раздела “училища” наградите – комплекти с инструменти, получиха училището в Ясеновец, гимназията по транспорт и строителство в Разград и училището в Дянково. В съревнованието за детски градини с предметни награди – сет градинска мебел и комплекти масичка със столчета, бяха отличени детските градини „Лудогорче“ и „Райна Княгиня“ в Разград и детската градина в Гецово. Като най-добри в почистването и поддържането на обществени озеленени площи покрай организации и фирми бяха наградени фирмите „Петър Цонев-Петров-Цонев“, „Асо Оптимус“ ООД и „Кресон“ ЕООД.

Първото място в категорията “Гражданско участие” бе присъдено на Шинаси Хюсеин за изграждане на обществена чешма в гробищния парк в Стражец. Второто място си разделиха Десислава Петкова, като председател на мотоклуб „Лудогорски братя“ и Милен Минчев, като представител на „МАТ“ ЕООД, включили се в почистването на Войнишкия паметник и паметника на Гецо Неделчев в Гецово. На трето място беше класиран Иван Марков за полагане на постоянна грижа за поддържане чистотата и състоянието на озеленените площи на обществен паркинг до бл.18 в ж.к. „Орел“.

След награждаването бе изтеглена и томболата с печелившите номера от акцията “Бонбони за смет”, която се организира за децата в рамките на кампанията за пролетно почистване.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button