Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини

Конкурс за детска рисунка по повод Великден и Рамазан Байрам обяви разградската болница

Конкурс за детска рисунка обяви Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Свети Иван Рилски” – Разград. Поводът за него са предстоящите празници Великден и Рамазан Байрам, съобщиха от лечебното заведение.

Конкурсът е насочен към деца в предучилищна група в детска градина и ученици от I-ви до VI-ти клас. Малките художници могат да творят по темите „Толерантността през моите очи – заедно сме по-силни и по-добри” и „Различни, но винаги ръка за ръка – как празнуваме Великден и Байрам заедно”. Според изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Станимир Георгиев целта на инициативата е да се стимулират творческата активност, фантазията и интереса на децата към опознаване на културното мноогобразие. Конкурсът провокира мисленето им, дава им свобода да изразят личната си позиция за културата, нравите и бита на различните вероизповедания в България. Участието на децата ще им помогне да развият своите умения за изразяване на чувства, емоции и разбирания чрез изкуство, да осъзнаят по-добре понятието „толерантност” и да се замислят върху него, споделят още организаторите на творческата проява.

Децата могат да представят по една рисунка по една от двете теми, а използваните материали са без ограничение. Крайният срок за получаване на рисунките е 24 април. Победителите ще бъдат обявени до края на април. Творбите трябва да бъдат предадени на регистратурата на МБАЛ „Свети Иван Рилски”. Участниците е необходимо да посочат своите име и фамилия, училище, телефон за обратна връзка, учител и кратко описание на творбата.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button