Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПолитикаТОП новини

Драгомир Златев и Добрин Добрев – на национален форум за финансиране на индустриалните зони и паркове

Областният управител Драгомир Златев и зам.-кметът на Разград Добрин Добрев участваха в организираната от Министерството на иновациите и растежа в София  Национална среща „Индустриалните зони – растеж за общините и регионите“, съобщиха от пресслужбата на областната администрация.

Форумът беше открит от вицепремиера Атанас Пеканов и министъра на иновациите и растежа Александър Пулев.

Събитието бе организирано във връзка с предстоящото кандидатстване по една от най-важните процедури от Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) – за развитие на индустриалните зони и паркове. Бюджетът е 212 млн. лв., предвидени по четири направления – довеждаща инфраструктура, вътрешна за зоната инфраструктура, сгради за научно-изследователска дейност и изграждане на екоинфраструктура – като например зарядни станции за електромобили.

На срещата експерти от различни звена в системата на Министерството представиха възможностите да се подкрепят регионите и общините по предстоящите програми. Министър Александър Пулев благодари на областните управители за подкрепата при организиране на мобилни приемни в страната: „Искам да ви уверя, че след мобилните приемни, които проведох с екипа ми във всички региони на страната, организираме и тази среща в знак на волята ни да подкрепим местната власт и регионите и заради убеждението ни, че парите по Плана за възстановяване трябва да стигнат до всяко кътче на страната“, каза той.

Източник: Начало – E-razgrad

Подобни публикации

Back to top button