Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини

Безработни получават квалификация в горското стопанство

Кметът на Община Разград Добрин Добрев връчи свидетелства за професионална квалификация на безработни, преминали обучение за „Работник в горското стопанство”.

Обучението е по проект ”Шанс за зелена и екологична заетост”, който се реализира от Регионалната структура на КНСБ и е част от Националния план за заетост 2023 г. По проекта 75 безработни от Разградска област преминават обучения по 3 различни специалности. За безработните от община Разград обучението е по специалността „Работник в горското стопанство”. То е проведено в партньорство с Бюро по труда-Разград и Община Разград чрез Общинско предприятие „Разградлес”, откъдето е бил лекторът и където курсистите са провели стоя стаж. Обучението е продължило 2 месеца, като за всеки присъствен час обучаемите са получавали стипендия. Курсовете са завършили с полагане на изпит по теория и практика.

Общо 15 са обучените нови „Работници в горското стопанство”, 8 от тях получиха удостоверенията си за  професионална квалификация от Кмета Добрин Добрев. Преди да им ги връчи той заяви, че проекти като този са много важни, тъй като преквалификацията може да осигури възможности за заетост за безработните и пожела на присъстващите това да им се случи. „Ще се радвам, ако можем да съдействаме в реализацията и на други подобни проекти” – увери Кметът Добрин Добрев.

Председателят на КНСБ-Разград Грациела Ранкова благодари на Община Разград, че за пореден път е партньор на синдиката в подобни обучения, след които безработните стават конкуретноспособни на пазара на труда.

На връчването на свидетелствата за професионална квалификация присъства и временно изпълняващата длъжността директор на Бюро по труда-Разград Нели Тодорова, която поздрави курсистите за успешното завършване на обучението и им пожела да имат възможност да използват придобитите знания и умения като бъдат включени в заетост.

Новини Разград, Исперих, Кубрат и областта

Подобни публикации

Back to top button