Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Безработицата в Разградско намалява

Безработицата в област Разград през юни е 9,3 процента

Равнището на безработицата в област Разград през юни е 9,3 процента. Спрямо предходния месец тя намалява с 0,2 пункта, съобщиха от Регионалната служба по заетостта.

Регистрираните безработни през отчетния период са 3811 души, с 2,6 на сто по-малко от тези през май. Препитание през юни са намерили 256 безработни, като 97,3 процента от започналите работа са устроени в реалната икономика. Най-голям е делът на заетите в сектора на търговията, селското, горското и рибното стопанство, преработващата промишленост, хотелиерството и ресторантьорството, и хуманното здравеопазване и социалната работа.

През месеца в област Разград заявените работни места на първичния пазар на труда са 125. Най-търсените от бизнеса професии са персонал, полагащ грижи за хората; работници в селско, горско и рибно стопанство; работници в строителството и производството на храни, облекло и дървени изделия; персонал, осигуряващ защита и сигурност; продавачи.

През юни миналата година равнището на регистрираната безработица в област Разград е било 6,7 процента. Препитание са намерили 734-ма безработни от региона, като повече от половината от тях са започнали работа в държавния сектор по регионалните програми към общините.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button