Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

„Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“

Една различна инициатива организира за Международния ден на детето Районно управление – Кубрат със съдействието на ръководството на ОУ „Христо Ботев“ – Брестовене. В състезанието „Ваканция здравей! Да играем безопасно!“ взеха участие четири ученически отбора от училищата в селата Брестовене, Беловец и Острово. Поздрав към участниците и гостите на състезанието поднесоха началникът на РУ-Кубрат главен инспектор Йордан Йорданов и деца от фолклорна формация с ръководител Гинка Панчева.
Състезанието започна с викторина, съдържаща въпроси от различни рискови области – безопасно поведение на пътя, насилие и агресия, безопасен интернет. След това отборите трябваше да подредят правилно пъзел – пътен знак, да определят вида и значението му. Участниците показаха знания и умения за работа в екип.

Следващият етап от състезанието бе майсторско управление на велосипеди, което се проведе на БДП площадката в ОУ „Христо Ботев“ – Брестовене.
Атрактивна демонстрация показаха и полицейските кучета със своите униформени водачи.
Инспектор Детска педагогическа стая Мирослав Минев призова децата да играят безопасно и да предадат своите знания на връстниците си. Всеки отбор получи грамоти и награди за отличното си представяне.
Състезанието отбеляза началото на лятната ваканция за децата и е заключителен етап от Националната програма „Работа на полицията в училищата“, по която инспекторите Детска педагогическа стая в областта работят от 2001 година. Целта на инициативата е да популяризира превантивната работа на полицейските служители в училищата. Подобни състезания предстоят в РУ-Исперих и РУ-Разград.

Източник: Инфо Разград

Подобни публикации

Back to top button