Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Селищен празник в кубратското село Божурово

Само ден след отбелязването на 100-годишния юбилей на читалището си кубратското село Божурово отбеляза подобаващо и селищният си празник. Празничните прояви стартираха с футболен двубой между отборите на „Реал“ – Божурово и „Бенковски“ – Тутракан. Двубоят в селото на щъркелите откри кметът Юджел Алимов, а сред гостите на футболното дерби бяха и негови колеги.
Двата отбора завършиха при резултат 4:3 в полза на домакините. Играчите получиха овациите на публиката, парични награди, купи и празничен обяд. Час след събитието в красивия парк на селото се проведе и празничен турнир по тенис на маса. В него участваха общо 28 играчи, които премериха умения, сръчност и бързина.

Следобедът в китното и пролетно село продължи с развлекателни игри за малчуганите. В Божурово гостуваха приятелите от DENS SHOW FLAMINGO. Децата посрещнаха любимите си герои с грейнали очи, те пяха и танцуваха, вкючваха се заедно със своите родители и близки във всевъзможни игри и щури лудории.

По повод празничният ден на село Божурово кметът Юджел Алимов поздрави всички присъстващи, като благодари за съдействието на Община Кубрат и спонсорите, които направиха празника още по-хубав. На събитията в Божурово присъстваха кметове на кметства, общински съветници, жители и гости на Божурово. Поздравления към всички отправи и кметът Неби.

Празничният събор в Божурово продължи с много песни и хора. Жители и гости се насладиха на прекрасните изпълнения на самодейците от НЧ „Божур – 1922“, на Фолклорна формация „Пагане“ от град Кубрат както и на популярните и обичани ритми от гостуващият оркестър „MERT-BAND“. Празникът на селото завърши с много танци и пищна заря.

Изтточик: Новини Разград, Исперих, Кубрат и областта

Подобни публикации

Back to top button