Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани

Разградската църква изпрати три палета с дарения за приюта на отец Иван в Нови хан

Три огромни палета с дарени хранителни продукти, перилни и почистващи препарати, както и домашни потреби бяха натоварени в понеделник на обяд от църквата „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ и отпътуваха за приюта на отец Иван.

Благотворителната акция, в която се включиха десетки наши съграждани, се проведе в навечерието на Великден и целеше набирането на продукти и вещи от първа необходимост за Дома за сираци „Св. Николай“ към манастира „Света Троица“ в Нови хан. Лично отец Георги проследи приготвянето и натоварването на даренията от Разград.

„Хората донесоха предимно пакетирани хранителни продукти – захар, ориз, олио, тестени изделия, както и хигиенни материали – това, за което бяхме призовали. На апела ни се отзоваха от СУ „ Христо Ботев“, пенсионерски клуб, мотоклуб „Лудогорски братя“, както и много граждани. Мисля, че за две седмици това, което събрахме, не е малко“, благодарен бе архиерейският наместник отец Георги. Той уточни, че даренията вече са изпратени по местоназначението си чрез куриерската фирма „Еконт“.

При отец Иван от Нови хан попадат хора с трудни житейски съдби. Голяма част от тях са деца от домове, които след навършване на пълнолетие остават на улицата и без поминък. В продължение на повече от 30 години с лични дарения и с дарения на граждани от цялата страна, свещеникът успя да построи приют за онеправданите и да им осигури не само подслон и храна, а и да им бъде семейство.

Шенол АХМЕДОВ

Източник: Вестник “Екип 7”

Подобни публикации

Back to top button