Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани

Разград кандидатства с проект за улично осветление

Това стана ясно от последното проведено заседание на постоянните комисии към Общински съвет  Разград, като окончателното гласуване на внесените докладни записки ще бъде на 16 февруари т.г.

Една от докладните записки на кмета Добрин Добрев е за подготовка на проектно предложение на обща стойност 1 985 342 лева по процедура „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление” от Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ).

Дейностите предвиждат подмяна на 3 000 осветителни тела от уличното осветление в областния град. Новите лампи ще са с по-висока мощност, енергийно ефективни и с прилагане на система за сигнализиране на аварирали участъци. Гаранционният срок на осветителните тела е минимум 5 години.

На етап кандидатстване по процедурата не се предвижда съфинансиране от страна на кандидатите, но те се задължават след приключване на проектите, за период от 5 години, да извършват ежегодни вноски в размер на 10% от действително получения размер на безвъзмездната помощ във Фонда за декарбонизация, който се очаква да се създаде в рамките на НПВУ.

ОИЦ – Разград | eufunds

Подобни публикации

Back to top button