Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Празник на дюлята и тиквата отбелязват в Разградско

За пета година на площада в село Юпер, област Разград, днес ще се проведе празник на тиквата и дюлята “Тиквендюл”.

Празникът събира жителите и гостите на селото, които се радват на кулинарни изкушения, приготвени от двата плода от местните домакини.

На кулинарни щандове ще бъдат представени рецепти от старо и по-ново време. В кулинарния конкурс ще участват и децата от групите “Моливко” и “Многознайко” към детска градина “Щастливо детство” в Кубрат.

Категориите на конкурса са салати и ордьоври, супи, основни ястия, десерти, тестени изделия, напитки, кулинарна вкусотия и от двата плода. Кулинарните умения на участниците ще бъдат оценени от жури. Награди ще има за най-нестандартна и причудлива форма на тиква, арт-аранжировка на тиква или дюля, както и за етновизия на трапезата. Призове ще бъдат раздадени също за най-голяма и най-малка тиква или дюля. Ще бъде връчена и годишната номинация “Голямата вкусотия” на “Тиквендюл 2023”, каза Пенева. Миналата година голямата награда “Тиквендюл 2022” получи колективът на клуба от русенското село Бабово.

След обявяване на резултатите всички присъстващи на празника ще имат възможност да дегустират от тиквено-дюлевите вкусотии. Освен конкурсната програма е предвидена и фолклорна, с участието на самодейците от Юпер, Медовене, Ветово и клуб “Русчуклийска китка”.

Източник: БНТ

Подобни публикации

Back to top button