Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани

По проект ще бъде подменено уличното осветление в община Кубрат

По проект ще бъде подменено уличното осветление във всички 17 населени места в община Кубрат, съобщиха от общинската администрация.

Иновативният проект на общината е финансиран от Националния план за възстановяване и устойчивост. Средствата в размер на 765 061 лв. ще бъдат вложени в реконструкция и модернизация на системите за външно осветление.

Обновленията ще подобрят осветеността на улиците, ще намалят енергийното потребление и ще повишат енергийната ефективност. Предвижда се въвеждането на системи за управление на енергията, включително изграждане на системи за мониторинг и автоматизация, ще допринесе за оптималната енергийна ефективност.

Срокът за изпълнение на инвестиционния проект е 18 месеца и се очаква да приключи до 14 март 2025 година.

Община Кубрат ще продължава да кандидатства и реализира проекти, които ще доведат до подобряване на инфраструктурата в населените места на общината и ще подпомогнат за предоставянето на допълнителни грижи и социални услуги за уязвимите жители, каза преди време за БТА зам.-кметът Женифер Пойраз.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button