Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Наградите от фестивала на театъра в движение в Разград

Театрали от Габрово и гр. Раковски спечелиха големите награди от шестото издание на фестивала на театъра в движение в Разград. Носител на Гран при стана Младежката театрална студия “Смехоранчета” при НЧ “Св. Св. Кирил и Методий” – Габрово. Статуетката, представляваща стилизирано изображение на логото на Националния фестивал на театъра в движение, от директора на фестивала Катя Лапатова получи ръководителката на групата Виктория Петрова. Тя благодари за високата оценка и наградата, като отбеляза възхищението си от организацията, нивото и професионализма на фестивала. „Това ни беше премиерата, обещаваме догодина да дойдем отново и да се представим с още по-високо качество“, каза Петрова.

Гран при получи и театралната група при НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1908“ – гр. Раковски. Отличието им беше присъдено за най-добра сценография и специално представяне.

Организаторите на фестивала раздадоха и много специални награди. Приз получи клуб „Фламенко“ при Център за Извънучилищна подготовка „Резонанс“ – гр. Разград с ръководител Нели Николова. Специалната награда за цялостна композиция на сценичното движение отиде при танцова школа „Фаворит“ от Шумен. За най-артистично присъствие и най-добра костюмография бяха отличени малките танцьори от Детска танцова школа „Сладури“ – Разград. Танцова школа „Фортисимо“ – Исперих и Детска театрална студия Роли – Дроли при Основно училище „Васил Левски“ в Разград получиха специалните награди на публиката. Наградата за успешен дебют в танцовото изкуство беше връчена на Танцова формация „Feel the beat“ при ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ с ръководител Диляра Назиф. Агенция „Генезис“ отличи със специална награда на Ксения Сърова от Санкт Петербург, Русия. Грамота за отлично представяне получиха студентите от специалност „Съвременна хореография“, направление „Танц“, в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. Грамота имаше и за Виктория Бояджиева за дипломния ѝ спектакъл „Короната“.

Специалната награда за най-добра режисура отиде при младежкия театрален състав при НЧ „Асен Златаров“ в Дивдядово, Шумен. Ръководителят на състава Панайот Калудов получи специалната награда на ръководството на фестивала за цялостен принос и подарък от агенция „Генезис“. Младежката театрална формация „Импулс“ при НЧ „Развитие 1869“ – Разград взе приза за оригинално творчество. Извън класирането, специална награда за цялостно участие и отлична организация на фестивала организаторите връчиха на Театрално-танцова формация „Пулс“.

Директорът на фестивала Катя Лапатова благодари на участниците и техните ръководители. „Дълбок поклон на всички от нас, вашата публика. Бяхме безкрайно щастливи да наблюдаваме целеустремени, мотивирани млади хора, които знаят какво правят и успяват да ни накарат да се почувстваме толкова значими, колкото са и те тук, на сцената“, каза Лапатова. Тя изказа благодарности и на менторите на майсторските класове Никола Костадинов и Ива Лапатова, както и на община Разград, за оказаната подкрепа при реализацията на културния форум.

Близо 300 танцьори, мимове и актьори от различни краища на страната се изявиха на сцената на шестото издание на Националния фестивал на театъра в движение в Разград. Форумът се организира от Театрално-танцова формация „Пулс“ към Сдружението с нестопанска цел „Поощряване и подпомагане на деца таланти – Вега“ и агенция „Генезис“, с подкрепата на община Разград.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button