Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Музика и танци огласиха площад “Възраждане” в Разград на Цветница

Музика и български фолклорни танци огласиха площад “Възраждане” в Разград на Цветница. Танцово студио „Калина Рада”, формациите на Танцова школа ”Хорце” към Центъра за работа с деца и техните ръководители Жулиета Иванова и Румен Иванов подариха на жителите и гостите на града една „цветна“ и разнообразна програма за пролетния празник.

Веселието на открито беше организирано със съдействието на Народно читалище ”Развитие 1869” и Детска музикална школа „Илия Бърнев“.

На площада се извиха кръшни български хора в изпълнение на Танцовия състав „Елбетица“, малките танцьори от училищата “Иван С. Тургенев” и „Н. Й. Вапцаров“ – възпитаници на Детска танцова школа „Хорце“. По стар обичай миналогодишните върбови клонки и венчета бяха изгорени символично за здраве и благополучие, а присъстващите на празничното събитие отнесоха вкъщи нови венчета, подготвени от организаторите. Припомнен беше и обичаят „Кумичане“, като момичетата от формациите на Танцова школа „Хорце“ хвърлиха своите венчета от върбови клонки от Панчоолу моста във водите на Бели Лом.

Освен на площада, навръх Цветница стотици разградчани се стекоха и към храма „Св. Николай Чудотворец“, за да запалят свещ и да си вземат върбови клонки за здраве и предпазване от болести и зло.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button