Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпорт
Популярно

Юбилейна 40-а Купа „Разград” за турнира по стрелба с лък

Зам.-кметът на Разград Добрин Добрев откри 40-то издание на турнира по стрелба с лък за „Купа Разград”, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Сред официалните лица на юбилейното събитие бяха и: председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев, генералният секретар на Българска федерация стрелба с лък Донка Шопова, главният експерт „Спорт” в Община Разград Валери Бойчев, бившият председател на ДФС „Лудогорец” Здравко Душков, който е съдействал за провеждането на много от турнирите.

„Състезанието е най-дългогодишният турнир в спортния календар на Федерацията, провежда се под егидата на Община Разград и благодарение на това е турнирът с най-голям награден фонд в България, а също и с най-добри условия и организация“, заяви председателят на клуба по стрелба с лък „Антибиотик” Красимир Дяков. Турнирът е с международно участие, през годините различни държави са включвали в него, в настоящото издание има състезатели от Румъния.

По повод юбилейната годишнина главният секретар на Федерацията Донка Шопова връчи на Красимир Дяков почетен плакет.

В приветствието си към участниците зам.-кметът Добрин Добрев заяви, че тази годишнина е достойна за голямо уважение. Той припомни дългогодишното успешно партньорство между Община Разград и СК „Антибиотик”, както и фактът, че комплексът за стрелба с лък е първата спортна концесия в Община Разград, тя е и пример на успешна спортна концесия. От името на ръководството на Община Разград Добрин Добрев изказа благодарност към клуба и към неговия председател Красимир Дяков за дългогодишния труд за утвърждаване на спорта стрелба с лък, за възпитанието и развитието на поколения спортисти. „За умението да се изграждат шампиони и клубът да е водещ в страната се изискват талант, упоритост, труд и ентусиазъм. Поздравявам Ви за това, че възпитавате подрастващите и прославяте Разград”, заяви зам.-кметът. Той пожела високи спортни постижения на участниците в състезанието, както и да се чувстват добре в Разград, а турнирът да се провежда още много дълги години на това прекрасно място, на което да се раждат много шампиони.

Турнирът започна с издигане на българското знаме под звуците на Химна на Република България. С асистентството на две подрастващи шампионки флага издигна майсторът на спорта, печелил рекордните 15 пъти Купа „Разград”, роденият в Разград Иван Йотов.

Източник: Начало – E-razgrad

Подобни публикации

Back to top button