Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниПрепоръчани

Деца от три държави повишиха знанията си по проект “Еразъм+”

Деца от три държави повишиха знанията си в областта на природните науки по проект “Еразъм+”. Домакин на последната мобилност “Science in nature” по проекта “STEAM-Powered еducation” беше училището „Branko Radicevic“ от сръбския град Буяновац, съобщи за БТА ръководителят на проекта Айтен Кязимова.

Проектът се реализира от образователната организация „Къщичката на чудесата“ – “Каанланд” и Езиков център „Свят“ в Разград. Партньори са училищата „Pamukoren Ortaokulu“ от Турция и учебното заведение от сръбския град.

От 24 до 28 април под ръководството на Айтен Кязимова и Илина Иванова в срещата в Буяновац от Разград се включиха ученици от пети до седми клас от различни училища в град. По време на петдневното посещение Тея Иванова и Василена Маринова от Профилираната природоматематическа гимназия “Академик Никола Обрешков”, Теодора Гецова, Ивияна Стойчева и Тансел Фикрет от Основно училище “Никола Икономов”, Мелда Хюсеинова от Основно училище “Никола Вапцаров”, Теодор Росенов от Основно училище “Иван Тургенев” и Каан Ахмед от Основно училище “Хр. Ботев” повишиха знанията си в областта на природните науки, които бяха тема на мобилността, обясни Кязимова.

Тя посочи, че участниците от трите държави на възраст от 11 до 14 год. са провели опити за определяне на температура на вода по външен показател и вакуум ефект на вода, както и с материали проводници, полупроводници и изолатори. „Интерес предизвика работилницата за направа на Oobleck течност, по време на която децата, забавлявайки се разгадаха тайната на получаването ѝ и дадоха примери за употребата ѝ в ежедневието ни, както и рисуването на Пикасо лица чрез различни геометрични фигури”, разказа преподавателката. Като екологични практики в двора на сръбското училище участниците са засадили цветя, които да напомнят за доброто сътрудничество между партньорите и преживяванията на учители и ученици по време на изпълнението на проекта.

По думите на ръководителя му краят на проекта, изпълняван по “Еразъм+” е  приключил с отлични резултати и незабравими приятелства. Едноседмичната мобилност е включвала и богата културна програма с посещения на исторически забележителности в Белград и Ниш. Както БТА съобщи, в края на март домакини на международна среща по проекта в продължение на една седмица бяха образователната организация „Къщичката на чудесата“ – “Каанланд” и Езиков център „Свят“ в Разград. Водещата организация планира организиране на второ мултипликаторно събитие в края на юни в Разград за отчитане и разпространение на резултатите по проекта.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button